FAQ items aan het laden...

De meest gestelde vragen escape kist

Speel een escaperoom thuis. We hebben verschillende escapekisten waarmee je de escaperoom ervaring thuis kunt beleven. Een escapekist met echte sloten, raadsels en code’s die je moet kraken.

Een escape kist lijkt op een escape room. Er zijn code’s te kraken, puzzels op te lossen en volop sloten om open te maken. Het doel van het spel is niet ontsnappen maar bij iedere spel krijg je een andere opdracht die steeds binnen de tijd opgelost moet worden.

We hebben verschillende escapekisten. Allemaal hebben ze verschillende sloten, geheime vakjes, een speciale opdracht en bij allemaal tikt de tijd af waarin je de verschillende puzzels en raadsels kunt oplossen. Je ontvangt dus veel meer dan alleen wat geprinte papiertjes of een online escape room. Het draait echt om het openen van sloten en ontcijferen van code’s. We hebben al onze escapekisten gebouwd in grote houten legerkisten.

Het is niet nodig een spelleider aan te wijzen. Er hoeft niets klaargezet te worden of voorbereid. Het enige wat je nodig hebt is een pc of laptop die je eventueel van te voren klaar zet. Aanwijzingen kun je gaande weg het spel opvragen. Niemand weet dus van te voren wat er komt.

We hebben 3 verschillende escapekisten met ieder een eigen thema en iedere kist een ander aantal spelers.  De escape room kist speel je van 2 tot 4,6 of 8 personen afhankelijk van de escapekist. Ben je met meer personen kun je dezelfde escaperoom meerdere keren bestellen. Je speelt dan in kleinere teams tegen elkaar. Speel in verschillende huiskamers of kies 1 locatie. Wie zet de snelste tijd neer?

Ja dat kan. We hebben van iedere escapekist meerdere exemplaren waardoor je op dezelfde tijd tegen elkaar kunt spelen. Kies ervoor om samen te komen op 1 locatie of speel met meerdere groepen vanaf verschillende huiskamers. Tip: speel je op verschillende locaties stem dan af via telefoon, app of zoom wanneer je precies start, zodat je de escaperoom op dezelfde tijd start. Dit hoeft natuurlijk niet, achteraf de tijd vergelijken kan ook.

We hebben de puzzels zo gemaakt dat iedereen ze op kan lossen. Er is geen extra kennis nodig, alle antwoorden vind je in de kist. Het is aan jullie de juiste verbanden te leggen en logica te vinden. Kom je er toch niet uit kun je op de aanwijzigingen pagina altijd een hint vragen.

We hebben twee verschillende kisten van klein naar groot met verschillende prijzen. Zie hiervoor de pagina over escapekisten 

De kist is te spelen met alle gemakken van thuis. Het is mogelijk om tussendoor koffie te zetten of naar de wc te gaan, hoewel de tijd door tikt. Je kunt de kist in huis halen en spelen op een tijd dat het jou uitkomt. Daarnaast is de kist ook prima geschikt voor puzzelaars in een rolstoel of die moeilijk ter been zijn, die aan de eigen tafel toch een spannende ervaring kunnen beleven. De escapekist is goedkoper dan een echte escape room. Eerlijk is eerlijk, een echte escape room geeft wel een completere beleving.

Geen plek is te gek, de escape kisten kunnen overal gespeeld worden. In je woonkamer, hotelkamer, vakantiehuisje, camper, tent maar het leukst is natuurlijk gewoon thuis.

Helaas bezorgen we de escapekist niet meer. Dit hebben we in de coronatijd wel gedaan maar daar zijn we inmiddels mee gestopt. We hanteren wel flexibele ophaal en retourtijden mits de planning dat toestaat.

We werken met vaste speeltijden/bloktijden. We gaan er vanuit dat je de kist een uur van te voren ophaalt en een uur na afloop weer terugbrengt.  Als dit voor jou niet schikt vragen we contact met ons op te nemen. Ik de meeste gevallen kunnen we flexibel omgaan en andere afspraken maken. Daar komen we vast wel uit.

Dat is helaas niet mogelijk. Door de afmetingen en het gewicht van de kist is het niet mogelijk dit als pakket per post te versturen.

Nee hoor, dat is zeker niet nodig. Het niveau van de spellen is gemiddeld en door vooral je logische verstand te gebruiken kom je er vast wel uit. Lukt het niet kun je nog altijd op de aanwijzigingen pagina kijken voor een tip.

Ja die zijn er zeker. We sturen met de kist een webpagina mee waarop je aanwijzingen kunt vinden.

Escapekist “Het geheim van de de snoepfabriek” is speciaal voor kinderen gemaakt maar zeker ook leuk om met volwassenen te spelen. Bij het vaststellen van het thema en ontwerp van de spellen zijn we uitgegaan van kinderen vanaf 8 jaar maar we spreken uit ervaring als we zeggen dat kinderen vaak minstens net zo snel (of sneller) code’s hebben gekraakt.

Dat kan zeker. De escape kist kan een leuke vergaderbreak zijn. We hebben verschillende vergadermogelijkheden van heisessies inclusief overnachting tot korte bijeenkomst. Informeer voor de mogelijkheden of kijk op www.inallestraten.nl

Dat kan zeker. De escape kist kan een leuke activiteit die ook op onze locatie gespeeld kan worden (zodra we weer open mogen dan). We bieden diverse bbq’s en buffetten.

Annuleren van een escapekist is helaas niet mogelijk.

Het kan voorkomen dat je geplande avond met vrienden, je teamuitje of je familiedag niet meer door kan gaan. We proberen hierin flexibel te zijn en geven je daarom de mogelijkheid dat wanneer de reservering niet door kan gaan vanwege corona, je deze kosteloos kunt verplaatsen naar een andere datum. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Je kunt contant betalen bij het ophalen van de escapekist.

Reserveren escape kist

Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.