Loading...

De meest gestelde vragen escape room

Een escape room is een levend spel dat je met vrienden/collega’s/familie kunt spelen. Samen worden jullie in een ruimte geplaatst, waarna je 60 minuten hebt om je opdracht te voltooen. De ruimte ligt vol met kleine puzzels die jullie allemaal moeten ontrafelen. De tijd tikt ondertussen door, wacht dus niet te lang.. Het is spannend en gezellig tegelijkertijd. Een compleet nieuwe ervaring! Een duidelijke uitleg en voorbeeld was bij De wereld draait door.

Het spel is geschikt voor 2 tot 6 personen, het leukste is het om met 4 tot 6 personen te spelen. Het maximum is 6 personen, omdat de ruimte anders te vol wordt en de coördinatie/ samenwerking lastiger gaat worden. Dit zorgt voor een mindere spelervaring. Wanneer je met meer dan 6 personen komt, kun je meerdere tijdstippen reserveren achter elkaar of twee kamers tegelijk spelen.

Een Escape room Ravenstein is een levend spel dat je met vrienden/collega’s/familie speelt. Er zijn geen acteurs en je wordt ook niet aangevallen. Een escape room is een spannende ervaring, maar je hoeft nergens bang voor te zijn. De deur is in de wijnkelder altijd open. De deur van de boerenstal gaat wel dicht maar heeft een noodknop zodat je er altijd uit kunt. Daarnaast kijken we met video camera’s constant mee.

Nee, iedereen kan de escape room overleven! Het belangrijkste is dat je het leuk vindt om een puzzel op te gaan lossen, dan lukt het vanzelf. En mochten jullie toch vast komen te zitten, zijn wij er om een paar hints te geven. Wij willen ook graag dat jullie overleven en een leuke ervaring hebben.

Escape rooms zijn afgeleid van de ‘point and click games’. Tegenwoordig zie je deze spellen veel op de smartphone, waarvan ‘100 Floors’ een bekend voorbeeld is. Bij deze spellen moet je puzzels oplossen door de beschikbare voorwerpen aan te klikken. Een escape room is daar een levende variant op. Je komt in een ruimte vol met voorwerpen en aan jullie de taak om hiermee de code’s te kraken en champagne te vinden. Meer informatie heb je niet nodig, net als bij de spelletjes kom je er vanzelf achter.

Jazeker! Het gaat om de spelbeleving niet om het feit dat je opgesloten zit en in het geval van de wijnkelder is dat ook niet zo. Fysiek is het geen zwaar spel. Je moet je wel realiseren dat de wijnkelder niet hoger zijn dan 1.60m dus dat je veel gebukt moet lopen. Ben je wat slechter ter been zou je beter kunnen kiezen voor de boerenstal. In iedere ruimte zijn wel voldoende stoelen zodat je altijd kunt zitten. Daarnaast kijkt er constant iemand mee op een camera. De boerenstal heeft wel een normale hoogte. Zodra je aangeeft dat je uit de ruimte wil kan dat ten alle tijden. Het is zelfs mogelijk om daarna weer terug te keren in het spel mocht je bijvoorbeeld tussentijds naar het toilet willen. De tijd loopt dan wel door voor de rest van de groep. Deelnemen aan dit spel is te allen tijde op eigen risico.

We hebben geen minimumleeftijd. De raadsel en puzzels in beide kamers zijn afgestemd op volwassenen. Het is dus aan jezelf om in te schatten of dit haalbaar is. We hanteren geen speciale prijzen voor kinderen.

We hebben twee escape rooms. Je kunt dus met een grotere groep meerdere uren na elkaar boeken of tegelijk spelen. Ben je met een groep boven de 24 personen dan kun je de escape room ook combineren met bijv. solex rijden of pizza party. We kunnen een aangepast programma voor je maken. Kijk bij arrangementen of neem voor meer informatie contact met ons op!

Dat kan zeker. We hebben verschillende vergadermogelijkheden van heisessie inclusief overnachting tot korte bijeenkomst. Je kunt kiezen uit vergaderen in een houten hooihuisje of in de luxe vergaderen in de Bedstee Boerderij . Informeer voor de mogelijkheden of kijk op www.inallestraten.nl

Annuleren van een losse escape room is kosteloos tot 3 dagen voor de afspraak. Bij het niet komen opdagen -zonder annulering- zijn wij genoodzaakt om het gehele bedrag in rekening te brengen.  Na het reserveren van een tijdsslot krijg je van ons een bevestiging per e-mail. Het is mogelijk dat deze mail in je SPAM terecht komt. Heb je geen bevestigingsmail ontvangen, dan is de reservering niet door gekomen. Neem contact met ons op. We kunnen je reservering ook telefonisch of per e-mail aannemen.

Reserveer je een arrangement (incl eten) gelden andere voorwaarden.

Je kunt bij ons zowel contant als per pin betalen. Niet met creditcard. Als je meerdere kamers of een arrangement incl lunch of diner reserveert of de kamers langer dan 1 maand van te voren reserveert dan dient vooraf betaald te worden. Je ontvangst in dat geval een factuur van ons.

Kijk op escape room ravenstein voor beschikbare tijden en reserveren.

Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.