FAQ items aan het laden...

Helaas is het niet meer mogelijk solexen te huren bij In alle Straten. Kijk snel via onderstaande link naar onze stoere en milieuvriendelijke alternatieven:

De meest gestelde vragen solex rijden

Het populaire snorbrommertje was in de jaren 50 en 60 hét vervoersmiddel om van A naar B te komen. Inmiddels is het een nostalgisch beestje waarop je kunt genieten van de omgeving terwijl je rustig doortuft met een snelheid van zo’n 25 km per uur. Wij maken gebruik van moderne Solexen genaamd Black ‘n Roll. Deze hebben wij in 2007 nieuw aangeschaft. De modellen voldoen aan alle Nederlandse veiligheidsvoorschriften en de kans op stukken onderweg is een stuk kleiner. We kunnen hierop helaas geen garantie geven, maar we spreken wel af dat áls de solex je onderweg toch in de steek laat we direct een nieuwe Solex komen brengen, zodat jij in ieder geval verder kunt Black ‘n Rollen.

Het is wel even wennen maar als je kunt fietsen moet het op de solex ook lukken. Je hebt in het begin wat kracht nodig om de solex te starten maar daarna is het een kwestie van sturen en genieten van de omgeving

Ja, een brommer rijbewijs of auto rijbewijs is verplicht. We hanteren bovendien een minimum leeftijd van 18 jaar. Het is van belang dat je op de solex niet vergeet dat je deelnemer in het verkeer bent. De verkeersregels moet je dus wel kennen EN netjes toepassen.

Iedereen kan en mag solex rijden maar we laten dit een beetje aan jezelf over. Je hebt de nodige kracht nodig om de solex op gang te krijgen, maar dat is maar heel kort en ook niet meer dan even zwaar trappen. Daarna neemt als snel (binnen een paar trappen) het solex motortje het van je overneemt. Tijdens de rit pruttelt de solex en gaat niet geruisloos op de weg.

Helaas moet je 18 zijn om een solex bij ons te kunnen huren. Het is niet mogelijk een kinderzitje achter of voorop te monteren. Behalve dat zitjes niet passen hebben we er bewust voor gekozen geen kinderen op de solex te laten, omdat de solexen toch al snel zo’n 25-30 km per uur rijden en dat vinden we te gevaarlijk.

Tja, dat is afhankelijk van een aantal factoren. De wind, het gewicht van de bestuurder en de ene keer rijdt de dezelfde solex nou eenmaal harden dan de andere keer. Gemiddeld kun je uitgaan van 25-30 km per uur.

Bij het solex rijden hoef je geen helm op. Je kunt het vergelijken met een elektrische fiets of snorfiets wat betreft de verkeersregels. We verhuren wel mutsen en brillen. Niet voor de veiligheid maar het staat zo leuk.

We hebben 20 solexen. Je kunt met een grotere groep meerdere ritten na elkaar boeken. Ben je met een groep boven de 20 personen dan kun je solex rijden combineren met bijv. Escape Room of workshop drone vliegen. We kunnen een aangepast programma voor je maken. Kijk bij arrangementen of neem voor meer informatie contact met ons op!

Dat kan zeker. We hebben verschillende vergadermogelijkheden van heisessies inclusief overnachting tot een korte bijeenkomst. Je kunt kiezen uit vergaderen in De Binnenwei of in de luxe Bedstee Boerderij . Informeer voor de mogelijkheden.

We hebben een regenregeling. Dat wil zeggen dat je bij slecht weer kosteloos kunt annuleren, een andere datum kunt prikken of kunt omboeken naar een andere activiteit. Dit doen we altijd in overleg op de dag zelf. Meestal mag je ook gewoon rijden (door de regen) en in sommige gevallen moeten wij de keus maken te annuleren in verband met verkeersveiligheid.

We verhuren de solexen van 1 april tot en met 1 november. In de wintermaanden gaan ze de stalling in. Behalve dat het niet leuk is om in de wintermaanden te rijden is het ook gevaarlijk als wegen glad zijn of er veel bladeren op de weg liggen.

Je ontvangt na de reservering van ons een bevestiging en factuur. De factuur heeft een betalingstermijn van 2 weken, behalve als de datum al op korte termijn is. Dan dient de factuur voor aanvang van de rit voldaan te zijn. Je ziet de betalingstermijn op de factuur terug.

Je kunt via reserveringsformulier een offerte opvragen of reserveren.

Veel plezier alvast!

Heb je andere vragen? Neem gerust contact met ons op.