dieden

Midden in een natuurgebied

In alle St(r)aten is gevestigd in het kleine dorpje Dieden. Hier is een prachtig natuurgebied met allerlei beschermde dier- en plantensoorten.
Er zijn struinpaden aangelegd en er lopen diverse ANWB knooppunten routes langs de boerderij. Je kunt dus zo starten.

ravenstein

De klei putten

Tegenover In alle st(r)aten ligt een prachtige visvijver die allerlei natuurschoon een thuis geeft. In een aflevering van lokale omroep Walraven vertelt Pierre de Kleijn over de flora en fauna van het gebied. Als je een visvergunning hebt kun je hier natuurlijk ook een hengel uitgooien en genieten van de rust.

omroep-walraven-bij-de-kleiputten

ravenstein

Het stadje Ravenstein

Ravenstein is een Brabants stadje gelegen aan de Maas. Het stadje is zeker een bezoekje waard voor iedere toerist. Het historische stadsgedeelte bezit twee kerken, een molen, vele pittoreske huizen, en oude stadspoorten met zijn vestingwerken uit de tijd van het kasteel van Ravenstein. Wandelaars, fietsers en ook automobilisten zullen met een tocht door en om Ravenstein betoverd worden door haar schoonheid. En als u trek heeft gekregen van al dat moois zal een van de vele restaurantjes die Ravenstein rijk is uw honger stillen.

Vele wandelaars, fietsers en natuurlijk E-Chopper en E-Steps rijders zullen met een tocht door Ravenstein en haar omliggende dijkdorpjes betoverd worden door haar schoonheid.

ravenstein

Nijmegen op een steenworp afstand

Wil je een dagje winkelen, stappen of relaxen in Sanadome. In Nijmegen zijn volop mogelijkheden. Vanaf Ravenstein is dit slechts 20 minuten rijden.

chocoladebol

Bosche Bollen eten in ’s Hertogenbosch

Wil je naar een wat grotere stad maar blijf je binnen het Brabantse. Plan dan een dagje ‘s-Hertogenbosch. Bosche bollen eten, een rondvaart over de Binnen Dieze of gewoon lekker winkelen. Het kan in Den Bosch allemaal. Met de auto is het een half uurtje rijden.