Green Team - In Alle St(r)aten

Green Team
In alle St(r)aten

Groen moet je doen

Duurzaamheid in de praktijk

In alle Straten is gevestigd in een natuurlijke omgeving. We waarderen en respecteren die prachtige natuur en dragen graag ons steentje bij aan een duurzaam, schoner milieu. We proberen dit in alle facetten van onze bedrijfsvoering door te voeren. Als klant merk je hier in de meeste gevallen weinig van, maar ondertussen werk je mee aan een schonere toekomst als je een uitje boekt bij In alle St(r)aten.

Om dit kracht bij te zetten is een Green team opgericht binnen In alle Straten. Dit team ontwikkeld en onderhoud al het groen, de bomen, struiken, planten, etc maar is ook bezig met groene ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Onderstaand een opsomming maar wat ons betreft is dit pas het begin.

achtergrond
Bubble bal voetbal
Greenteam

Wil je ons Green team steunen? 

Dat kan heel gemakkelijk en is zelfs super leuk om te doen. Je hoeft namelijk alleen een uitje te boeken bij In alle St(r)aten. Bij de reservering kun je eventueel een extra donatie doen aan ons Green team maar zelfs als je dat niet doet steun je ons al enorm door te komen voor een leuk uitje. 

Vrijgezellenfeest
Binnen beach
Greenteam

groen moet je doen

Green team In alle St(r)aten zijn struikrovers...

Ons Green team onderhoud al het groen, de bomen, struiken, planten, etc maar dan moeten ze eerst wel gepland worden. Daar is de afgelopen jaren al hard aan gewerkt. Zo zijn we al een paar keer gaan ‘Struikroven’. Benieuwd wat dat is. Neem maar eens een kijkje op struikroven.nu

Wie weet sluit je zelf de volgende keer ook aan. Dat zou top zijn.

alle stukje vallen in elkaar

Vijf hectare extra natuur in Dieden

In overleg met Groen ontwikkel fonds Brabant, waterschap, provincie en gemeente heeft In alle St(r)aten naast het bestaande bedrijf een stuk agrarische grond van 5 hectare aangekocht en dit omgevormd naar natuur. Gewoon omdat het kan, omdat het nodig is voor de toekomst, voor de kinderen, voor een mooiere omgeving, voor onze gasten.

Diverse biologen en landschapsontwerpers hebben zich erover gebogen en uiteindelijk is een prachtig plan ontstaan waarover de slechtvalk vanuit de toren toezicht zal houden. De eerste duizenden bomen zijn al gepland en de contouren van de nieuwe natuur zijn al te zien. Nu geven we de natuur de tijd om te groeien en bloeien met af en toe een helpende hand.

Before foto's

After foto's

concreet en tastbaar

Niet alleen loze kreten

Veel bedrijven roepen dat ze duurzaam zijn omdat ze voor veel geld een mooi keurmerk hebben gekregen van een duurbetaalde adviseur. Wij pakken het iets anders aan. We steken de handen uit de mouwen en gaan aan de slag in de natuur, niet aan de vergadertafel!!

Gewoon doen. Concreet en tastbaar.

 

Greenteam

Duizenden bomen gered in samenwerking met meerbomen.nu

Onze complimenten voor meerbomen.nu. Ieder seizoen redden zij honderdduizenden bomen in Nederland. Bomen die boventallig zijn door bijv.bouwplannen. Samen met een grote groep vrijwilligers steken zij de handen uit de mouwen en de schop in de grond. In ons voedselbos staan al duizenden geadopteerde bomen. Circulair groenbeheer dus! Beter wordt het niet.

Greenteam

Aanleg voedselbos

Denk aan een akker vol met suikerbiet, en stel je het tegenovergestelde voor. Dan heb je een voedselbos. Geen monocultuur maar heel erg veel soorten bij elkaar. Geen kunstmest, geen bestrijdingsmiddelen. Het bos zorgt zelf voor evenwicht. Een beetje hulp bij het aanplanten en je bent een heel eind. We hebben ruim 5 hectare voedselbos aangelegd in eigen beheer op eigen grond.

Greenteam

Ruim 600 Zonnepanelen

Op een paar donkere dagen na zijn we volledig zelfvoorzienend in elektriciteit. Met de 600 zonnepanelen nog een beetje meer dan dat. We voorzien bovendien heel wat huishoudens van groene stroom als officiele groen stroom leverancier. Hiervoor zijn we met trots in het bezit van het groencertificaat GVO.

Greenteam

Zonneboilers verwarmen water in de groepsaccommodatie

Een warme douche. Geen probleem, het water verwarmen we met de zonneboilers die op het dak geïnstalleerd zijn. Als de zon een keertje niet genoeg schijnt wordt het water extra verwarmd door een cv ketel. En nee, de zon hoeft niet volop te schijnen om energie te kunnen genereren. Dit doet zij al als het licht is..

Greenteam

Warmte pompen

De dagrecratie ruimtes waaronder onze VR Room en Club Binnen Beach worden volledig verwarmd (en gekoeld) door elektrische warmtepompen.

E -Chopper

Duurzame E-Choppers in plaats van de solexen

Na ruim 14 jaar solexverhuur hebben we in 2021 onze solexen de deur uit gedaan en zijn overgestapt op Elektrische voertuigen. E-Choppers die we tijdens zonuren opladen met onze eigen groene stroom die we opwekken met ruim 600 zonnepanelen.

Greenteam

Ooievaarsnest

We hebben een eigen ooievaarsnest gebouwd, en niet zomaar ergens maar in het torentje van de Zipline. De ooievaars hebben het nest snel gevonden en vliegen regelmatig over.

Greenteam

Geen papierstroom door digitale communicatie

In dit digitale tijdperk is het onnodig veel te communiceren op papier. Je zult van ons altijd een digitale offerte, bevestiging en factuur ontvangen.

bedstee boerderij hottub

Houtgestookte hottub

Je kunt heerlijk relaxen in de hottub. Deze vullen we voor iedere gast opnieuw, maar wel met grondwater. Hiervoor hebben we een speciaal filtersysteem zodat het bijna nog helderder is dan het water uit de kraan. De hottub is houtgestookt dus geen verspilling van energie. De warmte zoals dat eeuwenoud is. Gewoon van een vuurtje.

wc-toilet-grondwater

Toiletten spoelen door met grondwater

Onze toiletten worden doorgespoeld met grondwater. We hebben hier wel een grote filter tussen zitten zodat het water gefilterd is. Je merkt hier dus niets van.

Greenteam

Verlichting

Vanzelfsprekend vind je overal in ons bedrijf spaarlampen. Op de plaatsen waar dit mogelijk is hebben we de lampen voorzien van een sensor zodat ze nooit onnodig blijven branden.

Greenteam

Minimale verspilling en afval scheiden

We proberen zo min mogelijk afval te produceren, het afval te scheiden bij de bron en zo min mogelijk eten te verspillen. We vragen onze (logies) gasten hetzelfde te doen. Van het eten dat van onze buffetten over is smikkelen onze kippetjes. We zijn bezig met plannen voor een paar varkentjes om de cirkel helemaal rond te krijgen.

Greenteam

Zwaluwhotel

In alle st(r)aten is gevestigd in een klein natuurgebied. Deze plek is een El Dorado voor huiszwaluwen. Zwaluwen wonen het liefst in een kolonie bij elkaar. Zo metselen de zwaluwen hun kleine kommen (nestjes) van klei tegen de zijkanten van het zwaluwhotel . Bolletje voor bolletje metselen ze zo een kom met een kleine opening, waar ze net doorheen kunnen. Niks geen bouwvak en wat ook bijzonder is: alle ooms, tantes , neven en nichten helpen elkaar vaak mee. Over groepsmoraal gesproken. Er komt geen onderaannemer aan te pas.

Creëer ook onvergetelijke momenten bij In Alle St(r)aten. Waar wacht je nog op!