Green Team In alle Straten

In alle Straten is gevestigd in een natuurlijke omgeving. We waarderen en respecteren die prachtige natuur en dragen graag ons steentje bij aan een duurzaam, schoner milieu. We proberen dit in alle facetten van onze bedrijfsvoering door te voeren. Als klant merk je hier in de meeste gevallen weinig van, maar ondertussen werk je mee aan een schonere toekomst, een kleine voetprint als je bij ons blijft slapen of voor een uitje komt.

Om dit kracht bij te zetten is een Green team opgericht binnen In alle Straten. Dit team ontwikkeld en onderhoud al het groen, de bomen, struiken, planten, etc maar is ook bezig met groen ontwikkeling in de breedste zin van het woord. Onderstaand een opsomming maar wat ons betreft is dit pas het begin.

green-team
green-team
green-team

Vijf hectare extra natuur in Dieden

Na een lange aanloop, die door corona nog eens flink vertraagd is, kon in 2022 eindelijk de schop in de grond… Of zeg maar liever graafmachine. In overleg met Groen ontwikkel fonds, waterschap, provincie en gemeente gaat In alle St(r)aten naast het bestaande bedrijf een stuk agrarische grond van 5 hectare omvormen naar natuur. Gewoon omdat het kan, omdat het nodig is voor de toekomst, voor de kinderen, voor een mooiere omgeving, voor onze gasten.

In het groen zullen op termijn uiteraard recreatieve en educatieve activiteiten gepland worden om een en ander te bekostigen. Altijd met respect voor de natuur die niet voor niets aangeplant is.

Diverse biologen en landschapsontwerpers hebben zich erover gebogen en uiteindelijk is een prachtig plan ontstaan waarover de slechtvalk vanuit de toren toezicht zal houden. De contouren van de nieuwe natuur zijn al te zien. In het najaar (voor de kenners, als de R in de maand zit) kan gestart worden met de aanplant van gewassen, bomen en struiken. Daarna zal de natuur de tijd krijgen te groeien en bloeien.

Niet alleen loze kreten maar echt duurzaam

Veel bedrijven roepen dat ze duurzaam zijn omdat een klein bedrag afgedragen wordt aan een product dat een mooi keurmerk heeft gekregen van een duurbetaalde adviseur. Wij pakken het iets anders aan. Door gewoon te doen. Concreet en tastbaar.

Zonnepanelen

Op een paar donkere dagen na zijn we volledig zelfvoorzienend in elektriciteit. Met de 600 zonnepanelen zijn nog een beetje meer dan dat. We voorzien bovendien heel wat huishoudens van groene stroom als officiele groen stroom leverancier. Hiervoor zijn we met trots in het bezit van het groencertificaat GVO.

Zonneboilers

Een warme douche. Geen probleem, het water verwarmen we met de zonnepanelen die op het dak geïnstalleerd zijn. Als de zon een keertje niet genoeg schijnt wordt het water extra verwarmd door een cv ketel. En nee, de zon hoeft niet volop te schijnen om energie te kunnen genereren. Dit doet zij al als het licht is.

E-Choppers en E-steps

In 2021 hebben we onze solexen de deur uit gedaan en zijn overgestapt op Elektrische steps en E-Choppers die we tijdens zonuren opladen met onze eigen groene stroom.

Toiletten

Onze toiletten worden doorgespoeld met grondwater. We hebben hier wel een grote filter tussen zitten zodat het water gefilterd is. Je merkt hier dus niets van.

Afval en verspilling

We proberen zo min mogelijk afval te produceren, het afval te scheiden bij de bron en zo min mogelijk eten te verspillen. We vragen onze (logies) gasten hetzelfde te doen.  Van het eten dat van onze buffetten over is smikkelen onze kippetjes.

Warmtepompen

De dagrecratie ruimtes waaronder onze VR Room en Club Binnen Beachworden volledig verwarmd (en gekoeld) door warmtepompen.

Papieren communicatie

In dit digitale tijdperk is het onnodig veel te communiceren op papier. Je zult van ons bij voorkeur een digitale bevestiging en factuur ontvangen. Deze mag je ook digitaal retour sturen.

Verlichting

Vanzelfsprekend vind je overal in ons bedrijf spaarlampen. Op de plaatsen waar dit mogelijk is hebben we de lampen voorzien van een sensor zodat ze nooit onnodig blijven branden.

De hottub

Je kunt heerlijk relaxen in de hottub. Deze vullen we voor iedere gast opnieuw, maar wel met grondwater. Hiervoor hebben we een speciaal filtersysteem zodat het bijna nog helderder is dan het water uit de kraan. De hottub is houtgestookt dus geen verspilling van energie. De warmte zoals dat eeuwenoud is. Gewoon van een vuurtje.

Zwaluwhotel

In alle st(r)aten is gevestigd in een klein natuurgebied. Deze plek is een El Dorado voor huiszwaluwen. Omringd door de kleiputten voor, de Groenedijkse plas naast en de oude Maasstrang achter dit terrein, zijn er volop vliegende insecten te vangen voor deze kleine zwart witte lucht acrobaten. Meer info over Zwaluwhotel